تکاب کجاست و اصل تکاب و تاریخچه تکاب

تکاب یکی از شهرهای جنوب شرقی استان آذربایجان غربی است. این شهر از سمت شمال به شهرستان چاراویماق در استان آذربایجان شرقی، از سمت جنوب به شهرستان‌های بیجار، دیواندره و سقز در استان کردستان، از سمت شرق به شهرستان ماه‌نشان در استان زنجان و از سمت غرب به شهرستان شاهین‌دژ، شهرستان بوکان در استان آذربایجان غربی محدود شده‌است. شهرستان تکاب بنابر قانون تقسیمات کشوری در سال ۱۳۸۵ خورشیدی، مشتمل بر دو بخش به نام‌های مرکزی و تخت سلیمان، یک شهر (تکاب) و ۶ دهستان بوده‌است.

وجه تسمیه

 

 

نام شهر تکاب از دیرباز با نامهای متعددی مثل : ستوریق یا شوریق، آنجرود، ساروقورغان سرزمین افشار، تیکان تپه و تکاب سرشناس بوده است . واژه تکاب ( takab ) به معنی آب باریک و زمینی که آب اندک و باریکی در آن جاری باشد آمده است ومردم این شهر بر این باورند که چون تنها رودخانه ساروق در این شهر جریان دارد آن را « تک آب » می نامند یعنی آب تنها . دلیل نامگذاری این شهر به تیکان تپه ( تپه پر از خار ) نیز به دلیل وجود بوته‌های خار پیرامون شهر بوده است که این نام تا سال ۱۳۱۶ هجری شمسی پا بر جا بوده است که بعدها به « تکاب » تغییر نام پیدا کرد. تکاب به صورت اسم مرکب به معنی دره، زمینی که در بعضی از جاهای آن آب فرو رود و از جای دیگر برآید.

تخت سلیمان از مهم‌ترین جاذبه‌های گردشگری در این شهر است که در میراث جهانی یونسکو ثبت شده‌است؛ همچنین مهر موبد موبدان که روی آن نقوش اساطیری حک شده و بیش‌تر در ستایش آب (آناهیتا) و آتش است، در تخت سلیمان کشف شده‌است.



نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:







تاريخ : سه شنبه 19 فروردين 1393برچسب:تکاب , | 9:15 | نویسنده : رضوانی |